Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΗ: Μπορεί να αφήνει σπίτια χωρίς ρεύμα, κάνει όμως διαφημιστική καμπάνια 3 εκατ. ευρώ



Πολλά σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα, αδυνατώντας να πληρώσουν τη ΔΕΗ κι αυτή θα κάνει διαφημιστική καμπάνια 3 εκατ. ευρώ! Το λιγότερο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της ΔΕΗ για διαφημιστική καμπάνια ύψους 3 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σε απάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, στη Βουλή.


Ειδικότερα, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρει ότι «με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που ελήφθη τον περασμένο Αύγουστο, ορίστηκε το ποσό των 3.000.000 ευρώ κατ' ανώτατο όριο και για 12 μήνες για τη διαφημιστική προβολή της Επιχείρησης, για την υποστήριξη της εμπορικής της πολιτικής, καθώς και για άλλες επικοινωνιακές δράσεις».

«Η ΔΕΗ ΑΕ ως εισηγμένη εταιρία οφείλει να πραγματοποιεί επικοινωνιακές ενέργειες, ενημερώνοντας το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα τα 7,3 εκατομμύρια πελάτες της σχετικά με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της», διευκρινίζει ο κ. Ζερβός.

 Συμπληρώνει δε,  ότι «η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, αλλά και παράλληλα να προβάλλει με ειλικρίνεια μέσα από τους ανθρώπους της, το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό μας εταιρείας που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις».

Καταλήγει εξηγώντας ότι, το ποσό των 3 εκατ. αντιστοιχεί σε «ποσοστό 0,054% επί του κύκλου εργασιών, όταν επιχειρήσεις ανάλογου μεγέθους δαπανούν για τη διαφημιστική τους προβολή ποσοστό 1,20% επί του αντίστοιχου κύκλου εργασιών τους».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται ο κ. Ζερβός σε άλλη έγγραφη απάντησή του , οι διακανονισμοί οφειλών πελατών το 2012 ξεπερνούν τις 700.000.

Συγκεκριμένα σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, ο κ. Ζερβός αναφέρει ότι «το 2011 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός αυτός εκτιμάται πως είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ξεπερνώντας τις 700.000».

Στοιχεία ρεπορταζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου