Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα το βράδυ ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο



 Μελανό σημείο: Η απόρριψη τροπολογιών για διεύρυνση επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης σε ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ψήφισή του.


 «Κάθε ευρώ από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που επιδιώκουμε, είναι ένα ευρώ που σώζουμε από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα. Και αυτό το θεωρώ και θα συνεχίσω να το θεωρώ σημαντική επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες  στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καλώντας την Ολομέλεια του Σώματος να υπερψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ως «πρώτο βήμα για μία ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση».
Κύριος στόχος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης θα είναι να καταστήσει μεσομακροπρόθεσμα τις ΔΥΟ, κυρίως, ελεγκτικά κέντρα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, το βασικό και καινοτόμο χαρακτηριστικό του νέου φορολογικού συστήματος θα είναι η θέσπιση και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής, για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών.

Μελανό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων με διεύρυνση των επιδομάτων για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπολογίζοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσόν που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.

Σημειώνεται ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, οι δικηγόροι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική αποχή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου