Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νέα απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τράμ



 Σωματείο Εργαζομένων: Με ιδιώτη στο  Μετρό, στα 2 ευρώ το εισιτήριο

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό, καθώς και τα συνδικάτα των εργαζόμενων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και το Τραμ.


Στο μεταξύ, τη στάση της κυβέρνησης ότι «καμία ομάδα εργαζομένων δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου», εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης» και ότι ο ψηφισμένος νόμος «θα πρέπει να εφαρμοσθεί».

Απ’ την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Μάνθος Τσακός, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «η απεργία διαρκείας είναι υπό εξέταση», ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει διάλογος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκο, το κεντρικό κομμάτι των διεκδικήσεων των εργαζομένων, είναι το ενιαίο μισθολόγιο, η υποβάθμιση της εταιρείας και η μείωση του συγκοινωνιακού έργου.

Όσον αφορά την περίπτωση εισόδου ιδιώτη στην εταιρεία του Μετρό, ο κ. Τσακός επεσήμανε  ότι «το εισιτήριο θα πάει στα 2 ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου