Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά από εισαγγελική παρέμβασηΤην αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα σωματεία των τεχνικών σε τρόλεϊ και λεωφορεία, μετά την εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου.


Η έρευνα αφορά παραβίαση περιεχομένου δικαστικής απόφασης, μετά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και στα τρόλεϊ, παρά τη δικαστική απόφαση της Κυριακής που κήρυξε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες κι απαγόρευσε τη συνέχισή τους.

Σημειώνεται ότι, η έρευνα είναι κατεπείγουσα και ανατέθηκε στην ασφάλεια όπως έγινε στην περασμένη εβδομάδα με την περίπτωση του μετρό. Αν διαπιστωθεί παραβίαση δικαστικής απόφασης, κάτι που αναμένεται, θα δοθεί μέχρι αργά το απόγευμα εντολή για την κίνηση αυτόφορης διαδικασίας.


Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση των εργαζομένων στο Μετρό να εκδοθεί προσωρινή διαταγή κατά της επίταξης και να ακυρωθούν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου