Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Άγχος-κατάθλιψη απειλούν και τα παιδιά λόγω οικονομικής κρίσης



Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την ψυχολογία των παιδιών, αφού μόνο τον τελευταίο μήνα 122 παιδιά απευθύνθηκαν στην παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα, καθώς εμφάνισαν συμπτώματα άγχους και σημάδια κατάθλιψης.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, σε ετήσια βάση παρατηρείται αύξηση των περιστατικών κατά 38%, όπως επεσήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου.


Παράλληλα, σύμφωνα με τη διευθύντρια της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου και υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Βιολέτα Σιγάλα, «προεξάρχουν οι φοβίες, το άγχος και τα προβλήματα της συμπεριφοράς, πράγμα που αντανακλά την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα».


Η απελπισία των γονιών, συμπλήρωσε, «δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα παιδιά. Οι γονείς χάνονται στον δικό τους πανικό και την αγωνία για την επιβίωση και δεν μπορούν να στηρίξουν συναισθηματικά τα παιδιά τους».


Σημειώνεται ότι, στόχος του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Νοσοκομείου είναι να καταστεί σημείο αναφοράς για την πόλη και σε επίπεδο πρόληψης, ενώ έχει ξεκινήσει πρόγραμμα με επισκέψεις σε σχολεία κάθε Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου