Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις των απολυμένων-εργαζομένων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης



Την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τους ενάντια στη δικαστική απόφαση του διαγωνισμού Κ9 του ΑΣΕΠ, που οδήγησε στην πρόσφατη απόλυσή τους, εκφράζουν υπάλληλοι του ΙΚΑ μαζί με εργαζόμενους του ιδρύματος, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Τη συμπαράστασή τους έδειξαν και οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, μέσω κατάληψης των κεντρικών γραφείων.


Σε μια προσπάθεια να δείξουν το σημείο που τους έχουν φέρει, οι διαδηλωτές έχουν τοποθετήσει 2 νεκροφόρες στο πλακόστρωτο της πλατείας, ενώ με μια σκηνή κάμπινγκ που έχουν στήσει στο πεζοδρόμιο, επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δικαιωθούν.

Παράλληλα, έχουν αναρτήσει μια μαύρη σημαία και δύο «αγχόνες», έξω από το παράθυρο του ημιώροφου των γραφείων του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του σωματείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας Στράτος Μίξιος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι υπάλληλοι του διαγωνισμού Κ9 του ΑΣΕΠ απολύονται μετά από απόφαση δικαστηρίου, έπειτα από ένσταση των επιτυχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού Κ8, που δεν είχαν προσληφθεί. Εμείς ζητάμε την επαναπρόσληψη των προσφάτως απολυμένων υπαλλήλων και την απορρόφηση και των επιτυχόντων του Κ8 σε κενές θέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, στην περιοχή ευθύνης του σωματείου (Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκιδική) απολύονται 72 υπάλληλοι, γεγονός που οδήγησε τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, μέλη του σωματείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Πάντως, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Δράμα, Ξάνθη και Κομοτηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου