Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στη ζωή



 Νεαρή γυναίκα γέννησε υγιέστατο μωράκι στο πεζοδρόμιο

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη στην οδό Κασσάνδρου, όταν μια νεαρή ετοιμόγεννη γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής, άρχισε ξαφνικά να πονάει έντονα και έσπασαν τα νερά της. Το αποτέλεσμα ήταν να γεννήσει κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο, ένα υγιέστατο αγοράκι.



Το θετικό της ιστορίας ήταν ότι σταμάτησε έξω από ένα φαρμακείο, όπου έσπευσαν να την βοηθήσουν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό η φαρμακοποιός: «Όλα κράτησαν 15 λεπτά, εμείς από το φαρμακείο μόλις που προλάβαμε να βγάλουμε κάποια υποσέντονα».


Ευτυχώς, ήρθε άμεσα το ΕΚΑΒ, συνέχισε, «και ο διασώστης ήταν πολύ έμπειρος. Κράτησε ψύχραιμη τη λεχώνα και έκοψε μπροστά στα μάτια μας τον ομφάλιο λώρο. Ευτυχώς, η κοπέλα είχε εύκολη γέννα και όλα πήγαν καλά. Πολλοί έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά το μωράκι βιαζόταν να βγει».


Σημειώνεται ότι, για την αίσια έκβαση της ιστορίας, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε 10 λεπτά, προσφέροντας άμεσα βοήθεια στη λεχώνα και το νεογνό, ενώ αμέσως μετά έφθασαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τροχαία. Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και είναι καλά στην υγεία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου