Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία η λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των ανέργων



Την υποστήριξη ανέργων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως όσους ζουν σε νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, τους μακροχρόνια ανέργους με παρωχημένες ειδικότητες και όσους είναι άνω των 55 ετών, ζητά η  Δημοκρατική Αριστερά.

Μάλιστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητά τη λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των ανέργων.

Ειδικότερα, προτείνει την αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και τη διεύρυνση των ωφελούμενων, αλλά και την υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων.

Τονίζει δε, την ανάγκη για έκτακτες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και κατάρτισης.

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων, η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ προτείνει τον αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και την αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου