Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο άνθρωπος των σπηλαίων γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων στη Θεσσαλονίκη



Η απίστευτη, αξεπέραστη και μακροβιότερη σόλο κωμωδία επιστρέφει σήμερα και για λίγες μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Τυχαίο; Δεν νομίζω…


Ο άνθρωπος των σπηλαίων, αν και έχει επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας, δεν έχει κατορθώσει να δώσει απάντηση για το τι ακριβώς γιορτάζουμε τον Φεβρουάριο. Μήπως, τελικά αυτή η γιορτή είναι ένα τέχνασμα των γυναικών; Διερωτάται ο  «CAVEMAN».

Μια παράσταση με περισσότερους από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, που έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και αποτελεί την μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway… Γεγονός  που οδήγησε το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

Όμως ο «CAVEMAN» δεν σταματά εκεί… Αναγνωρίζει πολλούς οπαδούς του στους ψυχολόγους και θεραπευτές, ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας σχέσεων. Δεν χρειάζεται λοιπόν να σπαταλάτε  τα χρήματά σας σε σύμβουλους γάμου, αφού o Caveman τοu Rob Becker ξεπερνάει και τον καλύτερο ψυχαναλυτή. 

Η υπόθεση συνοπτικά

Ο βασικός πρωταγωνιστής της παράστασης  είναι ο Σωτήρης, που συνδυάζει δύο αντιφατικές ιδιότητες: Την ευγένεια και τον τσαμπουκά. Με λίγα λόγια ο μέσος Έλληνας. Ο Σωτήρης, μέσα από ένα καυγά με την γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα. Αυτό θα σταθεί η αφορμή για εσωτερική διεργασία και σκέψη, ξεκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει “γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες”. Με αφετηρία το ερώτημα αυτό, ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Μια μοναδική παράσταση που οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Συγγραφέας : Rob Becker
Σκηνοθεσία - Διασκευή : Αναστασία Παπαστάθη
Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Φωτισμοί : Valentin Galle
Σκηνογραφία: Ειρήνη Παγώνη
Κουστούμια: Keira Coltrane
Μουσική : Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater

ΗΘΟΠΟΙΟΣ : Βλαδίμηρος Κυριακίδη

Για λίγες μόνο παραστάσεις 11, 12, 13 & 14 Φεβρουαρίου 2013
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ.2310 262 051)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.15 ΜΜ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 €, & 15 € φοιτητικό-άνεργοι & πάνω από 65 ετών ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 18 €
ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου