Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό αύριο όλη η χώρα



Γενική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχει προκηρύξει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, τα συνδικάτα, ενώ χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10.30 στην Ομόνοια, το ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή, δυναμικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη. 


Ειδικότερα, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) καλεί τους εργαζόμενους της πόλης, να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή 24ωρη Γενική Απεργία, δίνοντας δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 10:30π.μ. μπροστά από το ΕΚΘ.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διοίκηση σε σχετική ανακοίνωση: «Την ώρα που η ζωή των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων έχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση έρχεται το ... Μνημόνιο 3 για να καταστρέψει ολοκληρωτικά ότι απέμεινε».



Νέες εργασιακές αλλαγές, συμπληρώνει, «ανατροπές σε μισθούς και συντάξεις, αμείλικτη φορολογική επιδρομή, περιλαμβάνονται στα “μαγειρέματα τους”, με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να πληρώνουν για ακόμη μια φορά τα “σπασμένα” των εγκληματικών πολιτικών τους».


Και καταλήγει: «Μπροστά σε αυτές τις αλλαγές της βάναυσης καταπάτησης των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, ο δρόμος του αγώνα και των απεργιακών δράσεων των συνδικάτων και των εργαζομένων μοιάζει μονόδρομος».



Ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν στις 10π.μ. στην Καμάρα, οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Μετά το τέλος της διαδήλωσης, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης «για να επεκταθεί το παράδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ παντού».

Στο μεταξύ, στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν: Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι-καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, στις ΔΕΚΟ και σε τεχνικές επιχειρήσεις. Ακόμα, θα πάρουν μέρος εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, σε ασφαλιστικά ταμεία, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, σε απεργία θα προχωρήσει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

ΜΜΜ

Στην απεργία θα δώσουν το παρόν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Επιπρόσθετα, από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Χειρόφρενο θα βάλουν  για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου, δηλαδή δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λόγω επίταξης.

Όσον αφορά τα τρόλεϋ, στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11:00 έως τις 16:00, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προκειμένου τα μέλη της να παραστούν στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στη λέσχη στην Πλ. Αττικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου