Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παράταση στην εκδίκαση της υπόθεσης έξωσης του “Χαμόγελου του παιδιού”



Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 44 παιδιά, ηλικίας από 4,5 έως 26 ετών, και 29 εργαζόμενοι στο “Χαμόγελου του παιδιού” στην Αρχαία Κόρινθο, λόγω της αγωγής έξωσης που υπέβαλε η  Σουηδική ΜΚΟ “Η κιβωτός των παιδιών”, η οποία είχε παραχωρήσει εδώ και χρόνια το ιδιόκτητο κτίριο στο “Χαμόγελο”. 

Πάντως, προς το παρόν πήρε παράταση η εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου για να δείξει έμπρακτα την υποστήριξή και συμπαράστασή του προς το “Χαμόγελο”.


Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του “Χαμόγελο του Παιδιού”, « η Σουηδική ΜΚΟ “Η Κιβωτός των παιδιών” (Children’s Ark International), μητρική της “Κιβωτού των Παιδιών” με έδρα την Κόρινθο, η οποία τους παραχώρησε για αόριστο χρόνο τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Κόρινθο, αιφνιδιαστικά τους κοινοποίησε στις 29/09 αγωγή έξωσής τους, την οποία είχε καταθέσει στις 16/12/2010. Η αγωγή αυτή συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου στις 9/11/2011».

Και συνεχίζει: «Επικαλείται παράτυπες εργασίες που έχουν γίνει στο οίκημα, για τις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγενέστερα ενημερωθεί και οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προς όφελος των παιδιών και συντήρησης του οικήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, αλλαγή εσωτερικών πορτών κ.α.». 

Σημειώνεται ότι, στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου, από την έναρξη της λειτουργίας του το 2002 μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά μείνει περισσότερα από 90 παιδιά.

Η πλειοψηφία των παιδιών βρέθηκαν εκεί, αμέσως μετά την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό περιβάλλον και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ έχουν αναπτύξει πολύ στενούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, φοιτούν στα σχολεία της περιοχής, συμμετέχουν σε σειρά εξωσχολικών δραστηριοτήτων και αποτελούν πλέον μέλη της κοινωνίας της Κορινθίας. Κατά συνέπεια,  η βίαιη απομάκρυνσή τους θα δημιουργούσε στα ίδια πολλά προβλήματα. 

Παράλληλα, η έξωση θα άφηνε χωρίς δουλειά τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιτελούν κοινωνικό έργο.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που προκύπτει, είναι ότι  το συγκεκριμένο σπίτι μαζί με τα άλλα δέκα Σπίτια του “Χαμόγελου του παιδιού”, καλύπτει τα αιτήματα που καθημερινά δέχονται από τις Εισαγγελικές Αρχές πανελλαδικά, για την φιλοξενία παιδιών που  πρέπει να προστατευτούν άμεσα από το νοσηρό, κακοποιητικό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου