Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εκεί που η δύναμη της ψυχής συναντά τον αθλητισμό



Με 580 λαμπαδηδρόμους με προβλήματα αναπηρίας, θα μεταδοθεί σήμερα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στις  22:30 ώρα Ελλάδος,  το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός και η πιο τρανή απόδειξη της θέλησης, του πείσματος και της προσπάθειας πέρα από κάθε όριο. Οι 14οι  Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα με την τελετή έναρξης που φέρει τον τίτλο «Διαφώτιση», παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ  αναμένεται να την παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές σε 100 χώρες.

Στην τελετή έναρξης, όπως και στην αντίστοιχη των Ολυμπιακών Αγώνων, θα συμμετάσχουν συνολικά 3.000 ενήλικοι εθελοντές και 100 παιδιά, καθώς και 100 επαγγελματίες καλλιτέχνες. Η πιο κορυφαία στιγμή της τελετής θα είναι, οι ακροβατικές επιδείξεις σε στιλ τσίρκου και σε ύψος 35 μέτρων από 50 ανθρώπους με αναπηρίες, οι οποίοι παρόλα τα προβλήματά τους υψώνουν  το ανάστημά τους και αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο, καθώς εκπαιδεύονται εδώ και περίπου τρεις μήνες για να φανούν αντάξιοι στις προσδοκίες του φιλοθεάμονος κοινού.

Ήδη από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει η μακροσκελής εισαγωγή στην τελετή, με την 24ωρη λαμπαδηδρομία της παραολυμπιακής φλόγας.  Σημείο αφετηρίας ήταν το νοσοκομείο Στόουκ Μάντεβιλ, ΒΔ του Λονδίνου και κατάληξη θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο του Στράτφορντ κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η τελετή θα αποτελεί ένα μήνυμα που «θα ανατρέπει τις αντιλήψεις για τις δυνατότητες του ανθρώπου», σύμφωνα με τους σκηνοθέτες Τζένι Σίρλι και Μπράντλεϊ Χέμινγκς. Εντυπωσικά events θα λάβουν χώρα κατά την έναρξη, όπως  αεροσκάφη που θα πετάξουν πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο με πιλότους άτομα με αναπηρίες, ενώ πολλοί θα είναι οι διάσημοι που θα παραστούν, μεταξύ άλλων φημολογείται ότι θα είναι και ο θεωρητικός φυσικός σερ Στίβεν Χώκινγκ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, συνολικά το τηλεοπτικό κοινό που θα παρακολουθήσει τους Παραολυμπιακούς έως τη λήξη, στις 9 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια.

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, 61 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνισθούν σε 9 αθλήματα.
Αναλυτικά ανά άθλημα, θα συμμετάσχουν οι εξής:

Τοξοβολία: Άννα Τζίκα

Σκοποβολή: Θεοδώρα Μούτσιου, Ευάγγελος Κακοσαίος

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Γεράσιμος Πυλαρινός, Εμμανουήλ Μπόγδος, Γεώργιος Αλεξάκης, Παναγιώτης Τριανταφύλλου.

Αρση βαρών σε πάγκο: Παύλος Μάμαλος, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Νίκος Γκουντάνης.

Μπότσια: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Παναγιώτης Σουλάνης, Αλέξανδρος Παπαδάκης.

Ποδηλασία: Σταμάτης Κοτζιάς, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Χρήστος Στεφανάκης.

Ιστιοπλοΐα: Γιώργος Δεληκούρας, Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, Αργύρης Νοτάρογλου.

Κολύμβηση: Άρης Μακροδημήτρης, Χρήστος Ταμπαξής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Αντώνιος Τσαπατάκης, Βασίλης Τσαγκάρης, Γιώργος Καπελλάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας, Νίκος Τσότρας, Ιωάννης Κωστάκης, Ανδρέας Κατσαρός, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Σεμιχά Ριζάογλου, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Μαρία Καλπακίδου.

Στίβος: Πασχάλης Σταθελάκος, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Ιωάννης Πρώτος, Σεζόν Φερνάντες, Γιώργος Καραμηνάς, Κωνσταντίνος Ντιμπίδης, Αναστάσιος Τσίου, Δημήτριος Ζησίδης, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Γεράσιμος Βρυώνης, Ευστράτιος Νικολαίδης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Μαρίνος Φυλαχτός, Ηλίας Ναλμπάντης, Αγίμ Δημήτριος Δομγκιόνι, Ευάγγελος Καναβός, Αθανάσιος Μπαράκας, Παντελής Καλόγερος, Νικόλαος Καπλάνης, Μαρία Σταματουλά, Στυλιανή Σμαραγδή, Ευαγγελία Ζίσκα, Παρασκευή Κάντζα, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Ανθή Καραγιάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου