Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ-13 νεκροί από τον τυφώνα Σάντι



Δεκατρείς νεκροί και ανάμεσά τους δύο παιδιά, ηλικίας 11 και 13, είναι μερικές από τις τραγικές συνέπειες του τυφώνα Σάντι, που “σαρωσε” πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Στο σκοτάδι έχει βυθίσει εκατομμύρια πολίτες στη Νέα Υόρκη αλλά και το Μανχάταν, ο “Σάντι” στο πέρασμά του, με αποτέλεσμα χιλιάδες Αμερικάνοι να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους για αρκετές μέρες.

Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας, αναφέρουν πως οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων.

Την ίδια στιγμή, στο Μανχάταν σημειώνονται εκτεταμένες πλημμύρες με τη στάθμη του νερού να έχει φτάσει τα 4,15 μέτρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί από πλημμύρες ή πτώση πασάλων, δέντρων και μεγάλων αντικειμένων από κτίρια, ενώ οι βορειοανατολικές Πολιτείες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, πολλές γέφυρες και σήραγγες έχουν κλείσει, όπως και όλα τα αεροδρόμια, ενώ το κόστος των ζημιών υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 50 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι, οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, με μικρότερη κάπως ένταση, θα συνεχιστούν και σήμερα. Πάντως, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης (NYU) εκκενώνεται, ενώ αρκετά άλλα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για κάθε ενδεχόμενο.


Γιάννης Γριβόπουλος

Φωτογραφικό υλικό:Skai


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου