Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Από σήμερα, χωρίς απόδειξη... είναι "κέρασμα"

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, το μέτρο "δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη" του υπουργείου ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το νέο μέτρο ο καταναλωτής που δεν θα λαμβάνει απόδειξη από το κατάστημα, θα μπορεί να φεύγει χωρίς να πληρώσει. Ο καταναλωτής λοιπόν μπορεί να μην καταβάλλει αντίτιμο σε εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά και σε περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών δηλαδή σε γιατρούς, δικηγόρους και υδραυλικούς.

Έτσι σε περίπτωση που βρεθείτε σε ένα κατάστημα και δεν λάβετε απόδειξη, μπορείτε να το θεωρήσετε "κέρασμα" και να αποχωρήσετε χωρίς να πληρώσετε το αντίτιμο. 


Η διάταξη αυτή αποτελεί μια από τις πολλές ρυθμίσεις του υπουργείου, προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.


Το μέτρο αρχικά ισχύει μόνο για εστιατόρια και αν η πορεία του κριθεί θετική, θα εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους που πρέπει να παρέχουν αποδείξεις.


Όπως ήταν αναμενόμενο, έντονα αντ
έδρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στην ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου, τονίζοντας σε δήλωση πως "εάν ο πελάτης ζητήσει την απόδειξή του και ο καταστηματάρχης αρνηθεί να την εκδώσει, μπορεί να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και φυσικά μπορεί να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει, όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει".  


Και συμπλήρωσε: "Η κίνηση αυτή είναι παράνομη και πληροί την αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της κλοπής, οπότε ο καταναλωτής μπορεί να εμπλακεί σε περιπέτειες, τις οποίες και ο ίδιος προφανώς δεν επιθυμεί".


Γριβόπουλος Γιάννης 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου