Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Χιλιάδες άνθρωποι υποβλήθηκαν σε μολυσμένες ενέσεις



Δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι σε 23 πολιτείες της χώρας, ενδεχομένως να υποβλήθηκαν σε ενέσεις με το μολυσμένο στεροειδές παρασκεύασμα, που θεωρείται υπεύθυνο για την επιδημία μυκητοειδούς μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδιακή αυτή υπηρεσία δίνει στη δημοσιότητα αριθμό ατόμων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο. 

Πάντως, αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι κινδυνεύουν να αναπτύξουν την ασθένεια. 

Σημειώνεται ότι, σε μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο βρίσκονται όσοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το επίμαχο στεροειδές λόγω πόνων στη μέση, ενώ σε μικρότερο κίνδυνο όσοι έκαναν ενέσεις του στεροειδούς για πόνους στα γόνατα και στον ώμο.

Επισημαίνεται ότι, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές,  καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τον εντοπισμό όλων όσων έχουν υποβληθεί στην εν λόγω θεραπεία.

Μέχρι στιγμής πάντως,  ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μυκητοειδούς μηνιγγίτιδας έφτασε τους 105, με 8 θανάτους, ενώ η εταιρεία που παρήγαγε το μολυσμένο στεροειδές, η New England Compounding Center απ’ την Μασαχουσέτη, έχει ήδη κλείσει.


Πηγή: VOA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου