Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μέχρι αύριο το Athens Video Dance Project


Μέχρι αύριο θα έχουν την ευκαιρία να πολαύσουν οι "λάτρεις του χορού", το 3ο Φεστιβάλ Χορού και Προβολών βίντεο, «Athens Video Dance Project», που διοργανώνεται από την Team Progressive και φιλοξενείται στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, που συνδυάζει την Τέχνη του Χορού με την 7η Τέχνη και πιο συγκεκριμένα την Τέχνη του Video.

Στο 3ο Athens Video Dance Project περιλαμβάνονται video προβολές, παραστάσεις χορού, εγκαταστάσεις, προβολές φωτογραφιών χορού. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι εναλλασσόμενο, ενώ απαρτίζεται από 3 διαφορετικές χρονικές ενότητες προβολών video και παραστάσεων χορού. 

Ο στόχος του φεστιβάλ, είναι η διάδοση της τέχνης του χορού στο αθηναϊκό κοινό, όχι μόνο με την κλασσική της μορφή, δηλαδή της παράστασης, αλλά και με την παρουσίαση σύγχρονων μορφών έκφρασης, όπως είναι το videodance. 

Σημειώνεται ότι, στο φεστιβάλ, προβάλλονται μικρού μήκους video Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Ν. Ζηλανδία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά). 

Παράλληλα, κάθε βράδυ μετά το πέρας των προβολών, το κοινό μπορεί να παρακολουθεί δύο χορευτικές performances, που ταυτόχρονα θα προβάλλονται ζωντανά και από τα videowalls του χώρου.

 Συνολικά φιλοξενούνται πέντε διαφορετικές παραστάσεις χορού από τους εξής καλλιτέχνες: Aθανασία Κανελλοπούλου - Rubberbodies Collective, Hamilton Monteiro - Εμμανουέλα Κορκή, Χάρης Κούσιος - Έμυ Κορφιά, Ερμής Μαλκότσης, Μπέτυ Δραμισώτη - Αλέξης Τσιάμογλου - Κώστας Παντέλης. 

Επίσης, διοργανώνονται σεμινάρια χορού σήμερα και αύριο, το πρώτο από την Αθανασία Κανελλοπούλου (10.00 - 12.00), ενώ το δεύτερο από τον Ερμή Μαλκότση (13.00 - 15.00).  

Έναρξη Προβολών: 19.00  

Έναρξη Παραστάσεων: 21.30

Γενική είσοδος
: 7€

Αναλυτικό πρόγραμμα
: www.athensvideodanceproject.gr

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Ν. Κόσμος (Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ») Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9212 900


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου