Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο και μεθαύριο



Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει όλη η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς αύριο σε συγκεντρώσεις και πορείες θα προχωρήσουν διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Την ίδια στιγμή, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα δεχθεί σήμερα στις 13.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Ειδικότερα αύριο, πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ημέρα που ξεκινάει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, το σύνθημα για νέα 24ωρη πανεργατική απεργία δίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Την ίδια ημέρα ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα ταξί από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, που αποφάσισαν να δώσουν το παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι, λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Κλειστά θα παραμείνουν επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. 

 
Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) θα συμμετάσχει κι αυτή με τη σειρά της, στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου