Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τα ελληνικά σχολεία εκπέμπουν “SOS”



Τα σχολεία της Ελλάδας εκπέμπουν SOS για την έξαρση της μαθητικής βίας, καθώς σύμφωνα με έρευνες η χώρας μας καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.


Για το λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία. 

Επιδίωξη αυτής της δράσης “είναι η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών και της κοινής γνώμης, για τις σοβαρές επιπτώσεις του εκφοβισμού στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Η ευαισθητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου”, τόνισε ο ευρωβουλευτής.

“Σήμερα η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τα προβλήματα της οικογένειας, όπως τα οικονομικά αδιέξοδα, οι νευρώσεις και οι πιέσεις, επηρεάζουν τα παιδιά. Αυτά, ως ιμάντες μεταφοράς τα διοχετεύουν, επικίνδυνα στο σχολείο με δράσεις ενδοσχολικής βίας, αλλά και ηθικής τρομοκρατίας, με εκφοβισμούς και περιθωριοποίηση των “αδύναμων μαθητών”, πρόσθεσε.

Γιάννης Γριβόπουλος

Πηγή: Αγγελιοφόρος

1 σχόλιο: