Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο “Χυτήριο”



Συγκέντρωση συμπαράστασης, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, έξω από το θέατρο “Χυτήριο” στην Ιερά Οδό, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση “Corpus Christi”.


Στα επεισόδια της Πέμπτης, πρωταγωνιστές ήταν μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χθες, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 35 προσαγωγές, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Οδός έκλεισε προσωρινά λίγο μετά τις 10 το βράδυ, αλλά δόθηκε στην κυκλοφορία και πάλι μετά από περίπου μισή ώρα.

Έξω από το θέατρο αλυσίδα προστασίας έκαναν οι περίπου 200 πολίτες, ανάμεσα τους και ορισμένοι καλλιτέχνες. Απέναντί τους είχαν περίπου 150 άτομα από παραθρησκευτικές οργανώσεις αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η παράσταση, τελικά, άρχισε κανονικά αργά το βράδυ, όπως ήταν προγραμματισμένο. Η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει από την περιοχή μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα επεισόδια της Πέμπτης προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, ο οποίος με παραγγελία του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας Υπηρεσίας και αν ναι γιατί δεν παρενέβη.

Με ανακοίνωσή του στο μεταξύ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια έξω από το θέατρο και τονίζει ότι “όταν η τέχνη λογοκρίνεται, λογοκρίνεται και η ζωή”. “Η ελεύθερη έκφραση και η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν, είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών. Γι' αυτό τον λόγο είμαστε ενάντια σε ό,τι περιορίζει, ελέγχει και υπονομεύει τη δουλειά μας και την εξέλιξη μας. Η βαρβαρότητα, η βία, η καταστολή, η λογοκρισία και η επιβολή περιορισμών στην τέχνη και στη ζωή, εντείνονται όλο και περισσότερο”, αναφέρει το Σωματείο.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου