Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΜΕ ο πρωταγωνιστής των χθεσινών κινητοποιήσεων-Μικρή συμμετοχή του κόσμου

"201 ευρώ η σύνταξή μου...Η ελλάδα πίνει το κώνειο...". Το λακωνίζειν εστίν φιλοσοφείν. Με λόγια λιτά και απέριτα,  ο εικονιζόμενος συνταξιούχος επέλεξε να σφίξει μια θηλιά στο λαιμό του, κρατώντας στο ένα του χέρι αφίσα της Μέρκελ με το ναζιστικό περίβλημα, σαν άλλος Χίτλερ και στο άλλο ένα πλακάτ, όπου αναγράφονται τα πενιχρά λεφτά της σύνταξής του. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που στη Βουλή ετοιμάζονταν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.








 
Λίγος κόσμος είχε συγκεντρωθεί χθες, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κήρυξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 5 στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης του προϋπολογισμού. Σε αντίθεση με την περασμένη Τετάρτη, που 100.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της ψήφισης των νέων μετρων, ενώ το Σύνταγμα και οι γύρω περιοχές μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης.







Ο δυνατότερος παλμός δόθηκε από το ΠΑΜΕ, που ήταν ο πρωταγωνιστής των χθεσινών κινητοποιήσεων. Μεγάλη η συμμετοχή, πολλά και εμπνευσμένα συνθήματα, ζωντάνια και δυναμική.
 Το παρόν έδωσε, όπως πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρκετούς διαδηλωτές.

Η ξεχωριστή πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια. Εδώ πλήθος διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στη Σταδίου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας εμπνευσμένα συνθήματα.



















ας συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου