Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

"Παραλύει" η χώρα αύριο και μεθαύριο, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων



«Παραλύει» η χώρα αύριο και μεθαύριο, λόγω των διήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς μέσα στην εβδομάδα ψηφίζονται τα νέα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στη Βουλή. Το δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, θα δώσει πλήθος φορέων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.


Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 11:00 πρωί, στο Πεδίον του Άρεως και μεθαύριο στις 17:00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις συγκεντρώσεις και πορείες αύριο στις 10.30 μ.μ. και μεθαύριο την ίδια ώρα.

Παράλληλα, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείονται νέες.

Στο μεταξύ, το σύνθημα για την έναρξη των κινητοποιήσεων, έδωσαν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. 

Ειδικότερα, σήμερα απέχουν απ’ τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι  στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων σ’ αυτά τα μέσα προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι και εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στα νέα βάρβαρα μέτρα. 

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ ενδέχεται αύριο να λειτουργήσει κάποιες ώρες ο ηλεκτρικός.

Ακόμα, αύριο και μεθαύριο ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία έχει ήδη ανακοινώσει πως αύριο και μεθαύριο, θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα ταξί, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν από σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Όπως καταγγέλλουν, στο πολυνομοσχέδιο περιέχεται άρθρο που «ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού έργου» των ταξί.

Την ίδια στάση θα ακολουθήσουν και  οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία αύριο και στάση εργασίας μεθαύριο, από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Την ίδια στιγμή, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ αύριο, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00, που αναμένεται να  προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. 

Την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων, αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ., εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), η οποία καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου