Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε και ο υπέρμαχος της εργατικής τάξης “Ριζοσπάστης”, τις μαζικές απολύσεις


Μαζικές απολύσεις αναμένονται στην εφημερίδα του ΚΚΕ “Ριζοσπάστης”. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα γίνουν τουλάχιστον 30 απολύσεις, ενώ από τη νέα χρονιά έπεται νέο κύμα. Η εν λόγω απόφαση συζητήθηκε στην κομματική οργάνωση του «Ριζοσπάστη», όπου και παρουσιάστηκε ως ειλημμένη και αναγκαία λόγω των οικονομικών συνθηκών.


«Η μείωση του αριθμού όσων εργαζόμαστε στο “Ριζοσπάστη” προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης σε όσους αναφέρονται στις απολύσεις του ΚΚΕ ως «εχθρούς» του κόμματος και της εργατικής τάξης. 


 Επισημαίνεται παράλληλα,  ότι «αυτή την αναγκαιότητα δεν την αναγνωρίζουν, πολύ περισσότερο δεν τη συμμερίζονται, οι εχθροί και οι άσπονδοι φίλοι που, με αφορμή τη μείωση του προσωπικού στο “Ριζοσπάστη”, βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ».


Επαναλαμβάνεται δε, πως «ο “Ριζοσπάστης”, ο “902” και η “Τυποεκδοτική” δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις και δε λειτουργούν με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος».


Σημειώνεται ότι, το ΚΚΕ είχε ενημερώσει για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που οδήγησε στην υπαγωγή της “Τυποεκδοτικής” στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο του τηλεοπτικού “902”, σύμφωνα με το “Ριζοσπάστη”, υπογραμμίζοντας  πως η απόφαση ελήφθη αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο.


Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δίνεται η διαβεβαίωση στους υπό απόλυση εργαζόμενους, ότι θα πάρουν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους. Παράλληλα, στην κομματική οργάνωση συζητήθηκαν και τα κριτήρια των επικείμενων απολύσεων, δηλαδή λέγεται ότι θα ληφθεί υπόψη η 2η πιθανή δουλειά για τους δημοσιογράφους, ότι από τα ζευγάρια που εργάζονται στην εφημερίδα θα απολυθεί μόνο ο ένας, ενώ θα απολυθούν κι όσοι δεν κριθούν αναγκαίοι με βάση τη νέα στροφή της εφημερίδας.

Το θέμα είναι ότι, αν ξεκίνησε και ο "Ριζοσπάστης" της μαζικές απολύσεις, που υποστηρίζει το δίκιο του εργάτη, μάχεται υπέρ των ανέργων, αδυνάτων, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων κλπ και τάσσεται κατά του κεφαλαίου, τότε σκούρα τα πράγματα...


ΠΗΓΗ: www.paron.gr (τυπολογίες)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου