Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας και αθλητισμού



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας και αθλητισμού για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τις αιτήσεις συμμετοχής να ξεπερνούν για αρχή τις 750. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη.


Στα τμήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μελετούν τα μαθήματά τους με τη συμβολή δασκάλων και παιδαγωγών, ενώ παράλληλα να απασχολούνται σε δημιουργικά παιχνίδια και δραστηριότητες, όπως μουσική, θέατρο και αθλητισμό, καθημερινά μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου μέχρι και τις 9.30 το βράδυ, σε εννέα σχολεία σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στα εν λόγω τμήματα, απασχολούνται εκπαιδευτικοί πεντάμηνης σύμβασης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2006-2013. 

Όσον αφορά τα τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους μαθητές βοηθούν εθελοντές εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικοί πεντάμηνης απασχόλησης. Η διδασκαλία πραγματοποιείται σε αίθουσες που έχουν ορισθεί ως Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα:  Στο 1ο Γυμνάσιο Τούμπας, στο 14ο και 15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, για τα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. 

«Στον προγραμματισμό της διοίκησης του Δήμου, κυρίως εν μέσω της οικονομικής κρίσης, σημαντική θέση κατέχει η προστασία του δημότη, καθώς και η στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη Δια Βίου Μάθηση, Αντώνης Καρούμπης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «στόχος τους είναι να δημιουργήσουν δράσεις αναγκαίες στην καθημερινότητα των μαθητών, που σχετίζονται με την ενισχυτική διδασκαλία, τις δραστηριότητες μέσω του θεάτρου, των εικαστικών, των παραδοσιακών χορών, της μουσικής και του αθλητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου