Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εθελοντική Αιμοδοσία: Παράδειγμα πρότυπο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών



Ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι στην Εθελοντική Αιμοδοσία φαίνεται ότι είναι οι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό στη μέχρι σήμερα πορεία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του δήμου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που οργάνωσε το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής.


Μάλιστα, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών είναι μια από τις μεγαλύτερες στη χώρα, αγκαλιάζοντας περισσότερα από 3.500 μέλη και καταγράφοντας ανοδική πορεία.

Παράλληλα, η τακτική προσέλευση σε κάθε εξόρμηση 700 και πλέον εθελοντών αποτελεί για το δήμο τη σπουδαιότερη επιβράβευση, γι’ αυτό και επιμένει συνειδητοποιημένα και πιο αποφασιστικά.
Ειδικότερα, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας τακτικής εξόρμησης αιμοδοσίας, που ήταν η πρώτη για το 2013, συγκεντρώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 822 μονάδων αίματος!


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην προηγούμενη εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο είχαν συγκεντρωθεί 746 μονάδες, ενώ στην αντίστοιχη του περσινού Φεβρουαρίου 813 μονάδες αίματος. 


Το γεγονός αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, καθώς αποδεικνύει περίτρανα ότι παρά τις καθημερινές δυσκολίες, οι Έλληνες δείχνουν ακόμα αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται αίμα.


Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι, υπήρξε προσέλευση νέων αιμοδοτών, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εξόρμηση και συγκεκριμένα  175 νέων αιμοδοτών, μεταξύ των οποίων και μαθητές από σχολεία του δήμου.


Παράλληλα, εκατοντάδες άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα Δίκτυα Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου