Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ποδηλατικό Καρναβάλι: Μεταμφιεστείτε και ανεβείτε στο ποδήλατό σας...



Τσικνοπέμπτη σήμερα και τι καλύτερο απ’ το να κάνετε κάτι τελείως διαφορετικό, απ’ τα συνηθισμένα φαγοπότια σε ταβέρνες ή σπίτια. Ο λόγος για το Ποδηλατικό Καρναβάλι που θα ξεκινήσει στις 19.00, με παρέλαση  από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, στην περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων), συνδυάζοντας την παράδοση του ποδηλάτου στην Ελλάδα με το καρναβάλι.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, και φέτος έχει σαν κεντρικό θέμα: “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”, πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, υπενθυμίζοντάς μας τη ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα, οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών και πεζών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα, συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού. 

Μετά την παρέλαση, θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, που θα περιλαμβάνει: Άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, dj set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Το μουσικό πρόγραμμα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την ομάδα κρουστών Κρούση, DJ Set Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin' Danny A., Γυμνός Ποδηλάτης + GG. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από Livemedia.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου