Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Δυναμικές κινητοποιήσεις για τους 2 συλληφθήντες της Ιερισσού

MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από την Τετάρτη 10 Απριλίου, οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή και θα συνεχίζουν μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου. Βασικό αίτημά τους, η απελευθέρωση των δύο συγχωριανών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.


Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο συμπολίτες μας συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όταν δεκάδες ματατζήδες εισέβαλαν βίαια στα σπίτια τους και σύμφωνα με τους κατοίκους τους άρπαξαν στην κυριολεξία από τα κρεβάτια τους μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους, καταπατώντας οποιοδήποτε δικαίωμα.

Οι επιτροπές αγώνων καλούν όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα και τις προσεχείς ημέρες.


Ειδικότερα, σήμερα στις  6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ( δίπλα στα ΚΤΕΛ), για συμπαράσταση στους προφυλακισμένους συμπολίτες μας. 


Παράλληλα, αύριο στις 12 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, αλλά και στο Μοναστηράκι, οι επιτροπές θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.


Ακόμα, μεθαύριο στις 10 π.μ., ημέρα που θα απολογηθούν οι κρατούμενοι, οι επιτροπές  θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, απαιτώντας και πάλι την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου