Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης: Να λάμψει η αλήθεια




Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Μεϊμαράκης, ζητώντας του να επισπεύσει τις διαδικασίες  διαλεύκανσης της υπόθεσης, που εμπλέκει αυτόν και άλλους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" ύψους 10,2 δισ. ευρώ.


 “Είμαι παρών και θα κάνω ότι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια”, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την επίσκεψή του.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε ακόμα, για προσπάθεια αποσταθεροποίησης του κλίματος στη Βουλή. Κι αυτό τη στιγμή που, η Βουλή πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Ζήτησε δε, την επίσπευση των διαδικασιών, για την έρευνα του «πόθεν έσχες» Βουλευτών, ενώ έκανε λόγο για “νοσηρή κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου”.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Μεϊμαράκης προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του και ζήτησε από τους αντιπροέδρους της Βουλής, να αναπληρώσουν προσωρινά την διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας -της Διάσκεψης των Προέδρων, μέχρι να δημοσιευθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

“Να διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά και αν φτάνουν, σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού”,  ζήτησε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Και συμπλήρωσε ότι “την ώρα που μεγάλα στρώματα της κοινωνίας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υπόνοιες και σκιές στο πολιτικό σύστημα”.

Γιάννης Γριβόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου