Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Με λουκέτο απειλούνται ΟΚΑΝΑ και φορείς ψυχικής υγείας



Σε κατάληψη τελεί εδώ και 20 μέρες το κτίριο της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, με τους εργαζόμενους να παλεύουν ενάντια στις περικοπές στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στον τόσο ευαίσθητο τομέα των εξαρτημένων ανθρώπων, αλλά και για να ζούνε με αξιοπρέπεια από το μισθό τους.

  
Η μεγάλη μείωση των προϋπολογισμών του ΟΚΑΝΑ και των φορέων ψυχικής υγείας , απειλεί να τους οδηγήσει σε κλείσιμο, γεγονός που συνεπάγεται, εκτός από τις απολύσεις, και με το ότι θα μείνουν χωρίς θεραπεία οι 8.500 άνθρωποι που είναι στο πρόγραμμα και μετέωροι οι 3.500 που βρίσκονται στις λίστες αναμονής.

Πάντως, η όλη αυτή κατάσταση έχει συσπειρώσει τους εργαζόμενους σε μονάδες απεξαρτήσεων και ψυχικής υγείας και τους έχει οδηγήσει σε κοινούς αγώνες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα 18 εκατομμύρια του μειωμένου κατά το ήμισυ προϋπολογισμού δεν καλύπτουν καν τη μισθοδοσία, ενώ υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη 28 εκατομμυρίων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους ζητείται να επιστρέψουν μέρος των δεδουλευμένων, με απόφαση του Λογιστηρίου του Κράτους, ανατρέποντας αναδρομικά νόμιμα υπογεγραμμένες συλλογικές συμβάσεις.

Πάντως, ως «μια πρώτη μεγάλη νίκη» χαρακτήρισε την κοινή συνάντηση εργαζομένων στην ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου