Παίρνουμε τους δρόμους, παρατηρούμε, ψάχνουμε, γράφουμε...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: "Σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης" τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών



Απεργία πείνας πραγματοποιούν από το Σάββατο περίπου 2.000 μετανάστες, όπως γνωστοποίησε χθες η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα.


Μάλιστα, όπως υπογράμμισαν μέλη της Κίνησης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, «αποκορύφωμα των άθλιων συνθηκών κράτησης, της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων, που έχουν υποστεί οι περίπου πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αμυγδαλέζα».

«Στις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών», αναφέρθηκε και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι «η απεργία πείνας των κρατουμένων έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και στα πολλά αστυνομικά τμήματα, που έχουν μετατραπεί σε χώρους κακομεταχείρισης μεταναστών και προσφύγων».

Την ίδια στιγμή, «σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, με αφορμή αναφορές ότι πολλοί από τους αλλοδαπούς που κρατούνται έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι «φυλακίζονται ακόμη και αιτούντες άσυλο, κατά παράβαση ακόμη και διεθνών συνθηκών».

Παράλληλα, εκτοξεύει τα βέλη του κατά της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία, όπως τονίζει, «προαναγγέλλει τη λειτουργία και νέων τέτοιων κολαστηρίων που προκλητικά τα ονομάζει κέντρα “φιλοξενίας”, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Τα αιτήματα του ΚΚΕ είναι : 

-Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας.
-Να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης.
-Να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες.
-Να υπάρξουν αξιόπιστες-γρήγορες διαδικασίες παροχής ασύλου.
-Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις  στο πλαίσιο του Ξένιου Δία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου